Take a breath and a Mindful Walk 


Ja, ik weet het, de titel van deze blog klinkt misschien wat zweverig, maar geloof me, dat is het niet. De afgelopen week stond voor mij in het teken van de opleiding tot Mindful walk instructeur.  

Degene die mij kennen zullen nu wel denken, mindfulness, jij?! Dat past toch helemaal niet bij jou? Jij bent zo’n persoon die hard werkt en helemaal niks heeft met dat zweverige gedoe, als nuchtere tukker? Dat dacht ik ook altijd, maar ze zeggen wel eens dat daar waar de meeste weerstand zit, hetgeen is wat je nodig hebt, dat blijkt dus echt waar te zijn.
  

Tijdens mijn zwangerschap kwam ik tijdens een workshop voor het eerst in aanraking met mindfulness, sceptisch als ik eigenlijk was deed ik toch maar mee. Maar eigenlijk had ik me al tijden niet zo ontspannen gevoeld als kort daarna. Dus besloot ik me er maar eens wat meer in te gaan verdiepen, wat ervoor zorgde dat ik niet alles meer zo vreselijk spannend vond. Een tijdje later, tijdens mijn coachopleiding kwam het ook terug, en meteen was ik getriggerd. Opnieuw kocht ik wat boeken en luisterde allerlei podcasts.  Sinds dat moment maak ik zelf veelvuldig gebruik van allerlei mindfulness oefeningen, al dan niet tijdens het wandelen.  

Het zorgt ervoor dat ik minder bezig ben met al mijn (niet helpende) gedachtes, van “ wat als...” tot “misschien gaat wel...”. Door met zo veel mogelijk aandacht in het nu te zijn, krijg ik juist meer gedaan, kan ik geconcentreerder werken en vooral veel meer genieten.  


Dus zweverig? Nee, juist niet! Mensen die te veel in hun hoofd zitten zweven juist en staan niet met beide benen op de grond.  

Herken je jezelf wel in zo’n persoon die eigenlijk te veel nadenkt over de toekomst of het verleden en gaat het nu soms een beetje aan je voorbij? Wil je meer concentratie en meer kunnen genieten?

Doe dan een keer mee tijdens een Mindful Walk cursus of clinic. Bekijk de site: https://www.mindfulrun.nl/locaties/ of neem contact met mij op voor de mogelijkheden.